06 – 127 13 015 info@ludolfniemeijer.nl Ockeweer 1, 9679 LA Scheemda

Logo
24athome logo
Menu

Theorie

Tijdens de lagere schoolvakantie zijn er geen theorielessen. 
Maandag 4 september beginnen we weer.

Vanaf maandag 4 september zal er alleen in de even weken theorielessen worden gegeven. Dus vanaf week 36.

De lestijd is van 19:00 tot 20:30 uur.

Het adres:

Kerkgebouw “De Ontmoeting”

Kerklaan 32

9679 AE Scheemda

Teveel leerlingen pakken hun theorieboek tegen de tijd dat er examen moet worden afgelegd.

Deze manier van werken kost je meer lessen in de auto dan nodig is, dus kost je geld! Het inrichten en instandhouden van een goed theorielokaal kost de rijschool veel geld. Gezien de enorme waarde van een goede theoretische begeleiding van de leerling, worden er theorielessen gegeven.

Deze lessen zijn er niet alleen om de regels te leren, die in jouw boekje zijn opgenomen, maar vooral, om je te leren wat je met deze regels moet doen, hoe je deze regels in de praktijk moet toepassen en ook hoe je deze regels i.v.m. het examen moet lezen.

Een goede beheersing van de theorie voorkomt aarzeling in het verkeer, bevordert een snellere reactie op een bepaalde verkeerssituatie en is dus veiliger.

Op het laatste moment voor het examen de nodige theoretische kennis opdoen (wat sommige mensen heel snel kunnen) door het doornemen van het theorieboekje is volkomen onjuist. Volg de theorielessen van je rijschool, indien mogelijk reeds voor aanvang van de praktijklessen.

Je rijdt anders zeker onnodig teveel lessen omdat je tijdens het lessen de verkeerssituaties niet kunt beredeneren, maar klakkeloos ondergaat en er dus tijdens de rijles teveel moet worden uitgelegd.

Wat nog belangrijker is, ook al kun je tijdens het examen genoeg theorie spuien om te slagen, na het slagen voor het rijexamen komt er een veel langere en belangrijkere periode, dan moet je het allemaal zelf doen en is een goede ondergrond met beheersing van de theorie zeer belangrijk. Wij praten hier dan maar niet van zonde van het geld voor een theoretisch herexamen.

Geen onderwijsinstelling in Nederland geeft zoveel uren les voor zo weinig geld.

De theorie examen wordt normaal gesproken in Groningen afgelegd ( in Winschoten is dit niet mogelijk)

Het examen bestaat uit 3 onderdelen.

Deel 1 is gevaarherkenning, 25 vragen (minimaal 13 goed).

Deel 2 zijn de verkeersregels, 12 vragen (minimaal 10 goed).

Deel 3 is verkeersinzicht, 28 vragen (minimaal 25 goed).

Copyright 2016 - 2024 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren