06 – 127 13 015 info@ludolfniemeijer.nl Ockeweer 1, 9679 LA Scheemda

Logo
24athome logo
Menu

Je rijbewijs

Ja hoor, ook voor jouw komt vast een goede dag dat je examinator jou feliciteert met je kwaliteiten als chauffeur. Dus je mag een rijbewijs aanvragen.

Als je nog geen 18 jaar bent en toch je rijexamen hebt gehaald dan moet je voordat je het rijbewijs kan aanvragen eerst je begeleiderspas thuis hebben. Deze pas moet namelijk mee naar het gemeentehuis en moet je daar kunnen tonen. Ben je wel al 18 jaar dan is dat niet meer nodig. Je moet bij veel gemeentehuizen een afspraak maken en je moet wat dingen meenemen. Van de examinator krijg je geen bewijs mee. Hij verzend het digitaal naar de RDW en de ambtenaar op het gemeentehuis kan dat controleren bij de RDW. Je hebt wel jouw legitimatie nodig en een pasfoto. Verder willen ze daar natuurlijk ook voor betaalt krijgen. Reken op ongeveer 40 euro en als jij je rijbewijs met spoed binnen wilt dan rekenen ze ongeveer het dubbele. Voor exacte prijzen moet je even op de site van jou gemeente kijken.

Het is pas toegestaan in een auto te rijden als je in het bezit bent van het rijbewijspasje. Een voldoende op je rijexamen is dus niet genoeg.

Copyright 2016 - 2023 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren