06 – 127 13 015 info@ludolfniemeijer.nl Ockeweer 1, 9679 LA Scheemda

Logo
24athome logo
Menu

Je eigen auto

Gefeliciteerd je hebt je rijbewijs binnen, nu een auto.

Er zijn een paar dingen die je moet weten.

Je maakt eerst een keuze in wat voor auto wil ik en kan ik die dan ook betalen?

Het kopen van een grote BMW of Audi is misschien wel te betalen, een wat ouder model met veel kilometers hoeft niet duur te zijn. Maar er komen daarna nog meer kosten. Je moet wegenbelasting, verzekering en brandstof betalen. Verder heeft de auto onderhoud nodig.

Eerst maar eens de auto uitzoeken, vergelijken, afdingen en kopen. Als je geen auto hebt om in te ruilen dan zijn de verkopers daar vaak wel blij mee en kun je wat geld van de prijs afhalen. Goed, geld betaalt en de dealer heeft de auto overgeschreven op jouw naam en je krijgt van hem kentekenbewijs deel 1A en 1B en het overschrijvingsbewijs. Deel 1A en 1B moet je bij je houden als je met je auto aan het rijden bent, tegenwoordig is dat een pasje en kun je hem mooi bij de rest van je pasjes bewaren. Dus niet in je auto laten liggen. Het overschrijvingsbewijs mag absoluut niet in de auto liggen want daarmee kan een dief de auto overschrijven zonder dat jij daar iets aan kan doen. Dus goed bewaren in een kluisje. Met het overschrijven op jou naam komt meteen reactie van de belastingdienst. Je hebt nu een auto en hebt dan ook wegenbelasting plicht. De wegenbelasting wordt bepaalt door het gewicht en brandstofsoort van de auto en de provincie waarin je woont. Je hoeft dit zelf niet aan de belasting te vertellen, zij vinden jou. De verzekering daar in tegen moet jij wel zelf regelen. Deze verzekeringsmaatschappij zal je een aantal vragen stellen over je auto en de bedoeling van je auto. bijvoorbeeld woon, werk verkeer en hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden.

Dan als laatste het onderhoud. Onderhoud aan een auto wordt toch vaak vergeten en de fabrikant heeft op de nieuwe auto’s dan ook een systeem gemaakt die aangeeft wanneer je auto onderhoud nodig heeft. Heeft jouw auto dat niet dan moet je daar zelf aan denken. Dus met regelmaat het oliepeil controleren e.d. 1 keer per jaar een garagebeurt en daarbij een APK keuring. Voor deze keuring krijg je automatisch een uitnodiging van de RDW. De dealer moet de auto dan keuren en afmelden bij de RDW, zodat zij weten dat er veilige auto’s rond rijden.

Copyright 2016 - 2023 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren