06 – 127 13 015 info@ludolfniemeijer.nl Ockeweer 1, 9679 LA Scheemda

Logo
24athome logo
Menu

Schade ??

Ongeluk(je) gehad, ja dat kan de beste overkomen.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten.

Bijvoorbeeld je hebt een verkeersongeval. Allereerst let je op je eigen veiligheid, spring niet zo maar uit de auto maar controleer of dit mogelijk is. Bel indien nodig de politie en kijk of er eventueel iemand hulp nodig heeft. Zorg dat de rest van het verkeer jullie in de gaten heeft (doe bijvoorbeeld je gevarenlichten aan).

Voordat je de auto verzet maak dan gauw nog even een paar foto’s van verschillende kanten en dan de kruising of weg weer vrij maken. De papieren kun je ook wel aan de kant van de weg of op een parkeerplaats invullen.

Als je jou auto verzekerd krijg je ook een schade formulier of vraag er 1 aan de balie. Deze schade formulier is een indicatie voor de verzekeringsmaatschappij. Zij bepalen wie er schuldig is en zullen dit verdedigen in de rechtbank indien nodig.

Als je auto niet meer verder kan door teveel schade dan komt een bergingsvoertuig hem ophalen en kun je aan de berger doorgeven waar jij wilt dat je auto wordt heen gebracht. Dat mag bij je thuis, maar als je meteen een herstelbedrijf door geeft, dan wordt hij daar heen gebracht. Meestal komt dan in de loop van de week een expert kijken naar de schade. Een oudere auto kan met een op het oog kleine schade toch total loss worden verklaard. Dit komt doordat de schade meer bedraagt dan de waarde van je auto. Hij is dan economisch total loss.

Verlaten plaats ongeval.

Het is degene die bij een verkeersongeval is betrokken of door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt, verboden de plaats van het ongeval te verlaten als daarbij:

1 een ander is gedood

2 gewond of geraakt, of

3 schade aan het eigendom van een ander is toegebracht,

voordat hij behoorlijk de gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van zijn identiteit en die van het voertuig. Bovendien mag een gewonde niet in hulpeloze toestand worden achtergelaten.

Als je in een moment van paniek toch weg gaat en je laat niemand in hulpeloze toestand achter, dan heb je 12 uur de tijd om je vrijwillig te melden bij de politie.

Copyright 2016 - 2023 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren